درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-13  |  2024-12-03  |  بروز شده در: 1403/09/13 - 17:57:1 FA | AR | PS | EN
تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان            اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی            ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان            انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا            بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران            افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود            آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟            رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین            پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه            سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین             اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان            امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود             ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی             معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل            کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه            






تاریخ نشر: 1392/4/3 - 11:53:44
تعداد بازدید: 1798
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

گفتگوی طالبان و واشنگتن شکست طرح امریکا درافغانستان به شمار میرود
گفتگوی طالبان و واشنگتن شکست طرح امریکا درافغانستان به شمار میرود

کارشناس روابط بین الملل تاکید کرد گفتگوی طالبان و واشنگتن نشانه شکست طرح امریکا در افغانستان است.

شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی در گفتگو با دو کارشناس گفتگوی امریکا و طالبان را بررسی کرد.

عبدالله الشمری پژوهشگر روابط بین الملل درباره تهدید جان کری وزیر امور خارجه امریکا به بستن دفتر جدید طالبان در دوحه پایتخت قطر گفت، این تهدیدات از نظر سیاسی خردمندانه و واقع بینانه نیست زیرا دفتر این جنبش افتتاح شده و این افتتاح یکبار نبوده است بلکه در نتیجه تلاش‌های بسیار زیاد از جمله دو سفر رئیس جمهور افغانستان به دوحه صورت گرفته است که یکی از این سفرها علنی بود. بنابراین این تهدید شاید صرفا برای اعمال فشار باشد هر چند که جان کری باید بداند که اعمال فشار در رابطه با طالبان چندان کارساز نیست. از سوی دیگر این تهدید ممکن است به حاکمیت و سیاست قطر آسیب وارد کند.

در ادامه برنامه کنث کاتمن پژوهشگر امور خاورمیانه در کنگره امریکا در پاسخ به این سوال که آیا تهدیدات جان کری جدی است یا اینکه صرفا برای اعمال فشار در مرحله قبل از مذاکرات است، گفت به نظر من این تهدیدات واقعی است. درک روشنی وجود دارد که به افتتاح دفتر طالبان در دوحه منجر شده است و درباره این موضوع با حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان گفتگو صورت گرفته است. کرزی در ماه آپریل به قطر سفر کرد و همچنین باردیگر چند روز قبل از افتتاح این دفتر به قطر سفر کرد تا تفاهم نهایی درباره این موضوع بدست آید. وی افزود جنبش طالبان تفاهم بدست آمده را نه فقط با امریکا بلکه با دولت قطر نیز نقض کرد. این، دفتر سیاسی طالبان است و سفارت یا دفتر نمایندگی دولت جایگزین نیست. اما طالبان تصمیم گرفت بیرقی برای این امارت اسلامی به اهتزاز درآورد و شاید این شیوه‌ای برای بیان قدرتی بود که تا سال دو هزار و یک از آن برخوردار بودند در نتیجه طالبان فراتر از توافق‌ها عمل کرد و به همین علت کرزی و بسیاری از افغان‌ها از اینکه طالبان این توافقها را نقض کرد، خشمگین شدند. به نظر من اکنون اوضاع آرام شده و زمان آن رسیده است که ببینیم آیا مذاکرات واقعی انجام خواهد شد. دستور کاری وجود دارد که امریکا و طالبان درباره آن و تبادل زندانیان گوانتانامو و نظامی امریکایی مذاکره میکنند و هدف انتقال به مذاکرات مستقیم بین دولت افغانستان و طالبان است زیرا ابتدا باید این دو طرف درباره تدابیر جدید و جامعه جدید افغانستان به توافق برسند.

عبدالله الشمری درباره علت گفتگوی طالبان و واشنگتن در شرایط کنونی، اظهار داشت، به طور کلی میتوان گفت این، شکست طرح امریکا در افغانستان به شمار میرود. سیزده سال از جنگ امریکا در افغانستان سپری شده است و سرانجام امریکا که با هم پیمانانش بیش از صد و چهل هزار نیرو در افغانستان دارد مجبور شده است با طالبان پای میز مذاکره بنشیند اما از سوی دیگر میتوان به آن با دید مثبت نگاه کرد مبنی بر اینکه نوعی تحول در موضع سیاسی طالبان وجود دارد. طالبان قبلا مذاکره به گفتۀ خودشان، اشغالگر را رد میکرد اما صرف پذیرفتن حضور در پای میز مذاکره پایان یک مرحله و آغاز مرحله‌ای دیگر شمار میرود. البته از نظر سیاسی تاکنون نمی توان این را مذاکره نامید بلکه صرفا آزمایش نیات است. اکنون این سوال مطرح میشود که آیا دو طرف که اکنون با هم درگیر جنگ هستند و سه روز پیش دوازده نفر از عناصر طالبان و همچنین چهار نظامی امریکایی کشته شدند، میتوانند به توافق برسند.

عبدالله الشمری درباره تغییر ریشه‌ای در موضع طالبان و توسل این جنبش به گفتگو برای رسیدن به اهداف خود، گفت تغییر راهبردی در سیاست‌های امریکا رخ داده است و نیروهای امریکایی از عراق خارج شده اند و انتظار میرفت قبل از عراق، از افغانستان خارج شود. از جمله مسائل روشن این است که حضور نیروهای امریکایی هزینه بسیار سنگینی دارد و حتی آموزش نیروهای افغانستان هزینه زیادی برای امریکا دارد و بیش از هشت میلیارد دالر در سال است که این رقم بیشتر از بودجه کامل افغانستان است. این در حالی است که امریکا نتوانسته است صلح را برقرار کند.

پژوهشگر امور خاورمیانه در کنگره امریکا درباره اهداف امریکا از گفتگو با طالبان، تصریح کرد، امریکا همیشه مذاکره با طالبان را رد نکرده است مقامات امریکا بارها گفته اند که درگیری افغانستان باید از طریق مذاکره حل شود. باراک اوباما رئیس جمهور امریکا و دیوید پترائوس فرمانده سابق نیروهای امریکایی در افغانستان این موضع را در چند سال گذشته اعلام کرده اند. بنابراین افتتاح این دفتر در دوحه تقریبا از دو سال پیش بررسی شده و درباره آن توافق بدست آمده است و بعد از آن مذاکرات به حال تعلیق در آمد سپس توافق حاصل شد و اکنون نیز این دفتر افتتاح شده است. به نظر من افتتاح دفتر و مذاکرات موفقیت مشخصی برای راهبرد امریکا به شمار میرود زیرا طالبان در حال حاضر میداند که از نظر نظامی نمی تواند به پیروزی برسد و باید با دولت افغانستان و جامعه بین المللی همگام شود. وی افزود مذاکراتی برگزار خواهد شد و به نظر من این مذاکرات نوعی موفقیت برای سیاست امریکا محسوب میشود اما نکته اساسی این است که مذاکرات باید بین دولت افغانستان و طالبان انجام شود و تنها این دو طرف میتوانند برای پایان دادن به درگیری به توافق برسند. در حقیقت امریکا از ابتدا قصد داشت از افغانستان خارج شود و قبل از افتتاح دفتر طالبان، امریکا اعلام کرد ماموریتش در سال دو هزار و چهارده به پایان میرسد و ماموریتش به ماموریت آموزش نیروهای امنیتی افغانستان تغییر خواهد کرد. امریکا مجبور به مذاکره نشده بلکه همواره گفته است که درگیری افغانستان با توافق و مذاکره به پایان میرسد در نتیجه امریکا از این مذاکرات استقبال میکرد اما این طالبان بود که با این مذاکرات مخالف بود و شاید فکر میکرد که از نظر نظامی میتواند به پیروزی برسد. امریکا به تدریج از افغانستان خارج میشود و این طالبان است که موضع خود را تغییر داده و پای میز مذاکره حاضر شده است.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/219






*
*

*



نیز بخوانید

فایق سیاست‌های طالبان را دشمنی با مردم افغانستان خواند


انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا


اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان


لت‌وکوب بی‌رحمانه یک دختر افغان در ترکیه


شورای امنیت درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند


افزایش همکاری دهلی با کابل برای کاهش نفوذ پاکستان


رهبر طالبان دستور منع جهاد در پاکستان را صادر کرده‌است


پناهجویان افغان نقشی در اعتراضات اسلام‌آباد ندارند


هیچ پیام تبریکی درباره حمله به حلب نداده‌ایم


نام انتحاری‌های ۲۰ سال گذشته با طلا نوشته شود


ازبکستان میزبان معاون رییس‌الوزرای حکومت طالبان


متقی روابط دیپلوماتیک طالبان با ترکیه را سازنده خواند


ثبات در افغانستان برای منطقه و جهان حیاتی است


علیرضا بیگدلی وارد کابل شد


کشف ده‌ها میل سلاح از ولایت پروان


پوتین درباره توسعه روابط روسیه با حکومت طالبان امیدوار است


تعیینات جدید در کابینه حکومت طالبان


پذیرفته شدن استوارنامه سفیر طالبان توسط رئیس دولت امارات


قانون جدید پاکستان برای اقامت افغان‌ها در اسلام‌آباد


روابط حکومت طالبان با روسیه رو به صعود است


گفتگوی رهبران کشور های عضو پیمان امنیت دسته‌جمعی در مورد افغانستان


دیدار ملا یعقوب با سفیر پاکستان در کابل


بازداشت ۱۹ افغان درجریان اعتراضات در اسلام‌آباد


شکایت طالبان از عدم همکاری جهان در محو مواد مخدر


پوتین خواستار روابط با حکومت طالبان است





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

فایق سیاست‌های طالبان را دشمنی با مردم افغانستان خواند

تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان

اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی

ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان

انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا

بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران

افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟

رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین

پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه

سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین

اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان

امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود

ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی

معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل

کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه

فراهم شدن امکانات معیشتی برای ۲۰۰ هزار خانواده افغان تا سال ۲۰۲۶

شهروندان افغان‌ در خط مقدم سرمایه‌گذاری در ایران

سفر قریب الوقوع پوتین به هند

لت‌وکوب بی‌رحمانه یک دختر افغان در ترکیه

شورای امنیت درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

قطر برای تقویت و بازسازی بنیادهای فرهنگی افغانستان همکاری می کند

افزایش همکاری دهلی با کابل برای کاهش نفوذ پاکستان

ایجاد بازار مشترک افغانستان-چین در مسیر معدن «مس عینک»

تلاش تازه اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترامپ از اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.